Предимства и недостатъци на покрива от битумни керемиди

Предимства и недостатъци на покрива от битумни керемиди
Плюсове и минуси на битумните керемиди. Предимства и недостатъци на битумните керемиди. Прочетете, за да научите повече за битумните керемиди.
Предимства и недостатъци на покрива от битумни керемиди
дата:

Съдържание

Когато вземате решение за вида покрив, който е най-подходящ за вашия дом и неговата среда, трябва да вземете предвид редица фактори. Първо трябва да оцените общото състояние на къщата си, както и нейните специфични нужди. Живеете ли в район със силни валежи или чести ветрове? Има ли местни закони за зониране, които ограничават определени покривни материали?

Важно е да разберете предимствата и недостатъците на различните материали, когато избирате покрив за дома си. Битумните керемиди са един такъв вариант, който може да бъде идеален за вашата къща. Прочетете нататък, за да научите повече за предимствата и недостатъците, както и за някои полезни сведения за този вид покривен материал.

Какво представляват битумните керемиди?

Битумните керемиди са покривни керемиди, които се произвеждат от асфалт и други материали. Те се използват широко за покриване на покриви на къщи и търговски сгради. Битумният покрив е подходящ за много различни видове конструкции и се предлага в широк избор от цветове и стилове, подобно на други покривни материали. Въпреки това той има своите предимства и недостатъци, които ще разгледаме по-долу.

Предимства на битумния покрив

Нека разгледаме предимствата, които битумните керемиди могат да ви предоставят, сравнени с класическите керемиди.

  • Покривът е силен и издръжлив:

Тъй като битумните керемиди са силен и издръжлив материал, при правилно монтиране те могат да издържат до 50 години.

  • Устойчиви на атмосферни влияния:

Битумните покриви са също така устойчиви на атмосферни влияния, което означава, че издържат на всякакви метеорологични условия. Това ги прави идеални за райони, в които има силни валежи или чести ветрове.

  • Енергийна ефективност:

Друго предимство на битумните покриви е тяхната енергийна ефективност. Когато е монтиран правилно, той може да помогне за намаляване на количеството топлина, което къщата ви задържа през летните месеци, което спомага за намаляване на сметките ви за енергия.

  • Ниска степен на поддръжка:

Битумните покриви също са с ниска степен на поддръжка, което е идеално за собствениците на жилища, които нямат достатъчно време или не са заинтересовани от редовната поддръжка на покрива си. Въпреки това, най-вероятно ще трябва да смените покрива си поне веднъж през живота на къщата си.

  • Пожароустойчив:

Битумните покриви са дори пожароустойчиви, което е голямо предимство за живеещите в райони, предразположени към пожари.

  • Щадящи околната среда:

Друго предимство на битумните покриви е тяхната екологичност. Той не съдържа никакви токсични вещества, което го прави безопасен за използване в чувствителни екосистеми.

Недостатъци на битумния покрив

Е, разбира се, няма как да няма недостатъци. Както всяка монета има две страни – така и битумният покрив може да ви изненада с няколко минуса. Нека ги разгледаме по-отдолу.

  • Монтаж:

Първият недостатък на битумния покрив е неговият монтаж. Поради своята твърдост той трудно се реже и пробива, което означава, че монтажът може да отнеме много време и да е скъп.

  • Метеорологични условия:

Друг недостатък на битумния покрив е, че той може да се разруши, когато е изложен на атмосферни условия, което означава, че може да се наложи чест ремонт.

  • Пожар:

Друг недостатък на битумния покрив е, че той не е огнеупорен, така че не е идеален за райони, склонни към пожари.

  • Въздействие върху околната среда:

Друг недостатък на битумния покрив е, че той има отрицателно въздействие върху околната среда. Той създава замърсяване на въздуха и може да окаже отрицателно въздействие върху местните екосистеми.

Как да ремонтираме битумен покрив?

Ако битумният ви покрив започне да показва признаци на износване, ще трябва да го ремонтирате възможно най-скоро. Можете да направите това, като първо отстраните всички отпадъци, които може да са заседнали между керемидите. След това използвайте телена четка или градинско гребло, за да отстраните всякаква мръсотия или други материали, заседнали в жлебовете между керемидите.

След това можете да почистите керемидите с чист моп или гъба, за да отстраните натрупаната кал или прах. След като ги почистите, трябва да нанесете уплътнител за покриви, за да предотвратите течове. След това трябва да заковате отново разхлабените или счупените гвоздеи.

Когато приключите, трябва да почистите добре инструментите си и да изхвърлите всички материали по безопасен начин, за да не замърсявате околната среда.

Финал по темата покрив от битумни керемиди

В заключение, покривът от битумни керемиди е чудесен вариант за собствениците на жилища, които искат издръжлив и дълготраен покрив с минимална поддръжка. Въпреки това ще трябва да го монтирате, когато времето е достатъчно топло, за да предотвратите преждевременното охлаждане и втвърдяване на керемидите.

Когато монтирате битумен покрив, не забравяйте да използвате уплътнител за покриви, за да предотвратите течове. Също така ще трябва да поддържате покрива си редовно, за да гарантирате, че той ще издържи възможно най-дълго. Когато поддържате покрива си, трябва да го почиствате редовно, за да избегнете натрупването на мръсотия.

 

Facebook
Twitter
Email

Други статии

Нашите услуги

Професионалният ремонт на покриви е една от нашите специалности. Нашата фирма за ремонт на покриви, предлага широка гама от услуги, включително ремонт и изграждане на покриви, хидроизолация и монтаж на керемиди в София и цялата страна на ниска цена. Нашето качество е несравнимо с никой друг доставчик на услуги, който можете да намерите на пазара днес.

Защо да изберете нас за всички видове покриви

Play Video

Спазени срокове

Ние разбираме колко е важно да имате сигурен покрив над главата си и работим усилено, за да го защитим за вас. Посветени сме на изпълнението на проекта в срок и в рамките на бюджета. Ние сме тук, за да служим на вас и вашите нужди. Готови сме да отговорим на всички въпроси, които може да имате по време на процеса.

Професионални майстори

Разполагаме със специалисти с дългогодишен опит в областта на строителството и ремонтите. Ние сме нещо повече от компания, която предлага ремонтни услуги. Ние сме екип от професионалисти, които са запалени по това, което правят. Готови сме да ви помогнем с всички въпроси и проблеми, които може да имате.

Гаранция за качество

Ние сме сертифицирани, лицензирани и с опит в бранша. Предлагаме 100% гаранция за удовлетвореност от цялата си работа. Монтираме само качествени материали, които са тествани и доказано издържат дълго време. Цялата ни работа е подкрепена с гаранция, за да сме сигурни, че клиентите ни са напълно удовлетворени от получените услуги.