5 прости стъпки за отстраняване на течащ покрив‍

5 прости стъпки за отстраняване на течащ покрив‍
Отстраняване на течащ покрив. 5 прости стъпки за отстраняване на течащ покрив. Откриване и отстраняване на течове.
5 прости стъпки за отстраняване на течащ покрив
дата:

Съдържание

Течащият покрив вероятно е едно от последните неща, които искате да имате в дома си. Това може да бъде изключително неприятно и да причини огромни щети, които ще изискват професионална намеса. Той не само ще разруши тавана, стените и други части на дома ви, но и няма да бъде никак евтино да се поправи. За щастие, има начини за отстраняване на този проблем и в тази статия ще ги разгледаме.

Течащият покрив може да бъде резултат от много занемарени във времето дребни повреди, които накрая се проявяват съвкупно; от незатворен улук до дефектно обковно покритие около комини или дори мъх, растящ по покривните материали. Независимо от това какво е причината за теча, има някои прости начини да го разрешите бързо и лесно. Ето 5 стъпки за отстраняване на течащ покрив:

Проверете покривния си материал

Първата стъпка при отстраняване на течащ покрив е да проверите покривния материал. Ако имате течове на вода, трябва да проверите покривните керемиди за повреди. Ако керемидите са напукани или липсват, ще трябва да ги смените. Ако имате гумен покрив, може би е време да се замислите за подмяна на покрива, тъй като те обикновено могат да издържат само 15 години.

Металните покриви могат да издържат до 50 години, но трябва да проверите дали има кръпки или шевове, които са започнали да ръждясват. Ако това е така, трябва да ги закърпите, преди да се разширят и да предизвикат течове от покрива. Ако покривът ви е покрит с керемиди, трябва да се уверите, че няма счупени керемиди. Ако има такива, трябва незабавно да ги отстраните, тъй като те могат да причинят течове.

Повредени улуци и капаци

Повредените улуци и покривни капаци могат да причинят течове в покрива ви. Тези елементи могат лесно да бъдат заменени, ако са счупени или липсват. Първо, трябва да поправите дали всички улуци и капаци са на мястото си, а ако липсват – да монтирате такива според нуждите на покрива. За да ги подмените, ще трябва да отстраните съществуващите. След това трябва да отстраните всички пирони или винтове, които държат старите капаци на място, преди да монтирате новите на тяхно място. Преценете добре особеностите на покрива, преди да закупувате нови материали и компоненти, каквито са капаците и улуците.

Поставете слой мембрана

Ако покривът ви е стар, най-добрият начин да предотвратите течове е да поставите слой нова мембрана върху стария. Има много фирми за ремонт покриви, които могат да ви помогнат да направите това, но можете да го направите и сами, ако имате необходимите познания. За да поставите нова мембрана, първо трябва да свалите старата. След това трябва да отрежете новата мембрана, за да пасне на покрива. Накрая трябва да заковаете новата мембрана на мястото й.

Повторно облицоване на покрива

Ако забележите, че водата се събира в джобове на покрива ви, това може да е причинено от нарушена покривна линия. Линиите на покрива са каналите на покрива, по които се стича водата от улуците. Ако са счупени, те могат да причинят събиране на вода в покрива, което може да доведе до щети от вода в дома ви. За да поправите счупена покривна линия, ще трябва да премахнете съществуващата покривна линия. След това трябва да я замените с нова, която може да бъде закупена в повечето магазини за домашни потреби.

Запечатайте всички останали участъци с уплътнител за покриви

Ако вече сте отстранили течовете в покрива си, все още има някои неща, които можете да направите, за да запазите водата навън. Едно от тези неща е да запечатате всички останали участъци на покрива с уплътнител за покриви. Уплътнителят за покриви може да помогне за предотвратяване на проникването на вода в дома ви.

Това е добра идея, ако покривът ви тече от известно време и се очаква скоро да вали. За да нанесете уплътнителя, първо трябва да отстраните керемидите, които се намират под протеклия участък, и след това да нанесете уплътнителя върху покрива.

Няколко заключителни думи за ремонта на покрив

Ако покривът ви тече, трябва да го поправите възможно най-скоро. Ако течът е достатъчно малък, вероятно можете да го отстраните сами. Това ще ви спести много пари, като избегнете големите разходи за ремонт. Ако течът е достатъчно голям, той може да причини сериозни щети на дома ви.

Ако забележите теч в покрива си, трябва да го проверите възможно най-скоро. Докато чакате да ремонтират покрива ви, би било добре да премахнете всички вещи, които могат да се разрушат от водата. Можете също така да поставите кофи на местата, които може да са предразположени към течове. Това ще помогне да се предотврати разпространението на водата в целия ви дом.

Facebook
Twitter
Email

Други статии

Нашите услуги

Професионалният ремонт на покриви е една от нашите специалности. Нашата фирма за ремонт на покриви, предлага широка гама от услуги, включително ремонт и изграждане на покриви, хидроизолация и монтаж на керемиди в София и цялата страна на ниска цена. Нашето качество е несравнимо с никой друг доставчик на услуги, който можете да намерите на пазара днес.

Защо да изберете нас за всички видове покриви

Play Video

Спазени срокове

Ние разбираме колко е важно да имате сигурен покрив над главата си и работим усилено, за да го защитим за вас. Посветени сме на изпълнението на проекта в срок и в рамките на бюджета. Ние сме тук, за да служим на вас и вашите нужди. Готови сме да отговорим на всички въпроси, които може да имате по време на процеса.

Професионални майстори

Разполагаме със специалисти с дългогодишен опит в областта на строителството и ремонтите. Ние сме нещо повече от компания, която предлага ремонтни услуги. Ние сме екип от професионалисти, които са запалени по това, което правят. Готови сме да ви помогнем с всички въпроси и проблеми, които може да имате.

Гаранция за качество

Ние сме сертифицирани, лицензирани и с опит в бранша. Предлагаме 100% гаранция за удовлетвореност от цялата си работа. Монтираме само качествени материали, които са тествани и доказано издържат дълго време. Цялата ни работа е подкрепена с гаранция, за да сме сигурни, че клиентите ни са напълно удовлетворени от получените услуги.